Historien om Lundum Lystfiskersø

Lundum Lystfiskersø blev anlagt i 1998, i et naturskønt område ved bæk og skov. Området er smukt omkredset af store grønne trækroner, hvilket gør denne put and take til en af smukkeste grønne attraktioner i Østjylland. 

Søerne forsynes med rent kildevand, og er beliggende i et naturskønt område med Urup Bæk og Naturstien Horsens-Silkeborg som nærmeste nabo. Du kan læse mere om søerne her.

Før lystfiskersøerne blev anlagt, var der dambrug med mindre damme på området, nu er der 3 søer. Der er lavet et stryg i forbindelse med søerne, det fører vandet fra Urup Bæk uden om søerne, og sørger for at dyrene i bækken frit kan passere forbi. Et stryg er en vandløbsstrækning med stort fald. Søerne forsynes med rent kildevand fra omkringliggende kilder.

Fiskene

I søerne udsættes der Regnbue-, Bæk-, Tiger-, Guld- og Kildeørreder.
I børnesøen udsættes der fisk fra 300 til 1000 gram, og i de øvrige søer fisk op til 5 kilo. Du kan læse mere om fiskene her.
Fiskene kan fanges på spinder, blink, wobler og flue, men også på regnorm eller PowerBait fisket under en prop eller på bunden. Fiskene kan renses ved det opstillede rensebord, ikke i søerne. 

Faciliteter

Ved søerne findes der borde og bænke, og er vejret dårligt er der mulighed for at sidde i tørvejr. Når fangsten skal renses kan det opstillede rensebord med rindende vand benyttes. Der er toilet ved søerne.
Der findes i øvrigt en vægt ved betalingsskuret, hvis man ønsker at kende vægten på sin fisk.
Du kan læse mere om vores faciliteter her.

Samarbejdspartnere

Lej sommerhus i Danmark

Det største udvalg – ca. 30.000 sommerhuse i Danmark.

Lej sommerhus i Danmark på http://www.feline.dk/artikler/sommerhus-danmark

Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

www.sologstrand.dk

Brug for et sted at sove? Bed & Breakfast Hukaergaard kan varmt anbefales.
Se mere på: www.hukaergaard.dk 

naturskøn seværdighed ved horsensbørn fanger fisk

Holdet bag Lundum Lystfiskersø

Jesper Knippel Jespersen
Jesper Knippel JespersenEjer
Jesper er en herlig vestjyde, og det kan i den grad høres på hans accent. Flink er hans mellemnavn, og han sludrer gerne om vejret, fangster, nyheder og hvad der ellers rører sig. Han er altid glad og knokler med vedligeholdelse, for at gøre alle sine kunder tilfredse hver dag. Han er del af charmen ved dette hyggelige gamle dambrug.
Trine Voss Jacobsen
Trine Voss JacobsenHusmor
På trods af, at Trine ikke er medejer af søen, så har hun bestemt ejerfornemmelse af stedet! Hun passer og plejer søerne, snakker med kunderne og hjælper hvor hun kan. Hun er utrolig nem at snakke med, altid glad og smilende og så elsker hun dyr. Så har du dit kæledyr med på tur, så kan du være sikker på, at hun kommer og hilser, hvis der ellers er tid i mellem de andre pligter.
Bailey
BaileySøens Vogter
Bailey er søens vagthund. Der er dog ikke ret meget vagthund over hende, da hun er utrolig fredelig og sød. Hun tøffer gerne rundt, når der arbejdes rundt om søen, og vil hjertens gerne snakke med folk. Så vær’ ikke bange for hende, hun vil blot klappes og kløes lidt bag øret.